Az eRepublik országai I. rész

2010.01.25. 11:43 Feherlo

A nyáron elkezdtem egy sorozatot, mely az eRepublik országait mutatja be. Rengeteg kérdést kapunk az újaktól a történelmet illetően, ezért felfrissítve ismét leközlöm a cikkeket és pótolom a hiányzó részeket is, remélem sokak számára érdekes lesz és segít jobban megismerni a játékot. Minden bizonnyal lesz olyan amire nem pontosan vagy rosszul emlékszek, ha ilyen lesz a cikkben helyesbítsétek és javítom. Ugyanígy várom az egyes eseményekhez csatolható cikkek linkjeit, melyekkel kiegészíthetem a leírást. Cikkenként 10 országot mutatok be, az angol nevük szerinti ABC sorrendben.



Argentina


Argentina jelenleg PHOENIX (Az egyik nagy szövetség a játékban, melynek Magyarország is tagja, a másik szövetség sz EDEN) ország, korábban azonban az Atlantis és a PHOENIX előd PEACE tagja volt. Az Argentinok a French Toast hadművelet után váltottak szövetséget. Az FT során az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Svédország és Spanyolország egyszerre támadta Franciaországot 2008 decemberében. Az akkori szabályok szerint, ha egy ország támadás alatt állt, semmilyen más csatában nem harcolhatott, csak a saját területért folyóban, így nem harcolhatott MPP-ken (Mutual Protection Pact - Kölcsönös Védelmi egyezmény; Alliance) keresztü  szövetségesei mellett sem. Az FT során Argentína folyamatosan blokkolta Indonéziát a francia MPP-ból Dél-Afrikánál valamit Brazíliát, amit a két PEACE ország megelégelve majdnem letörölték egész Argentínát a térképről. Az Atlantis erői azonban inkább a francia fronttal voltak elfoglalva és nem igyekeztek segíteni az őket addig blokkal támogató Argentínát. Az argentinok ekkor elhagyták az Atlantist, beléptek a PEACE-be, Indonézia és Brazília pedig visszaadta nekik az elfoglalt területeket. Argentína a PEACE stabil tagja volt. A nyáron Chile-vel együtt megpróbálták annektálni a gyéren lakott, de nyersanyagokban gazdag Bolíviát, de ezt még a saját szövetségük se nézte jó szemmel és megakadályozták az akciót. A PEACE feloszlása után megpróbálkoztak egy Peru elleni hadjárattal, szintén Chile segítségével. Sikerült is elfoglalniuk a stratégiai jelentőségű Great Andres régiót, de megtartani nem sokáig tudták a jóval szervezettebb lengyel és horvát sereggel szemben. Habár ellenkező oldalon állnak, Argentína hagyományosan jó viszonyt ápol Spanyolországgal.


Ausztrália

Ausztrália sokáig Indonéz megszállás alatt állt, majd az őslakosok tárgyalások után elérték, hogy visszakapjanak két régiót. Ezeken kezdték meg az ország újraépítését. Ausztrália földrajzi helyzetéből adódóan teljesen ki volt szolgáltatva Indonéziának, az Atlantishoz való közeledésük az ország újbóli megsemmisítését jelentette volna, így inkább a semlegességet választották. Ahol lehetett ott viszont az indonézek mellett harcoltak, bízva a tárgyalások folytatódásában. A román előrenyomulás során az ausztrálok kaptak ajánlatot az Atlantistól, hogy ők is támadják Indonéziát, cserébe segítenek nekik visszaállítani az ország területi egységét. Ausztrália azonban először az indonézekhez fordult és kész tények elé állította őket, vagy megegyeznek, vagy az Atlantist segítik. Ekkor született egy megállapodás a területeik folyamatos visszaadásáról. Ezután csatlakoztak a PEACE hadijátékokhoz is és semlegességre törekedtek. A területátadások azonban nehézkesen haladtak, megromlott az indonéz - ausztrál viszony. Az Ausztrálok az Atlantis utód EDEN-hez fordultak segítségért és fel is szabadították a maradék területeiket. Decemberben Brazília indított offenzívát Ausztrália ellen, a kezdeti sikerek után a támadás azonban kifulladt és a brazilok ki is szorultak a kenguruföldről.

 

 

Ausztria

Ausztria a PEACE régi tagja. Eredeti osztrákok szinte egyáltalán nem játszanak, sokáig szerbek éltek Ausztriában, akik elhagyták az országot Szerbia implementálásával. Rajtuk kívül főként olaszok ellenőrizték nyugati szomszédunkat. A szerbek távoztával az ország politikailag sebezhetővé vált, felmerült a németekkel való egyesülés gondolata. Magyarország ekkor kezdett éledezni és a bécsi high grain régió a mi érdeklődésünket is felkeltette. Ekkor indultak a háromoldalú tárgyalások Németország, Ausztria és Magyarország között. A németek arroganciája és rugalmatlansága miatt a tárgyalások nem alakultak túl jól, és az osztrák - német egyesülés alatt feléledtek az ellenző hangok is. Ekkor került hozzánk Burgenland, a későbbi tréningharcok és nemzeti drámák színtere. A német és osztrák viszony menet közben megromlott, a mi tárgyalási pozíciónkat pedig erősítette a Silent Bob által végre hajtott politikai hatalomátvátel is. A rohamosan romló német magyar kapcsolatok egyik eredőjeként Németország csatlakozási kérelmet adott be az Atlantishoz. Ez után főleg olasz csapatok felszabadították a németek által elfoglalt osztrák régiókat. Egy megállapodás után az osztrák területeket Olaszországhoz és Szlovéniához csatolták, Burgenland maradt nálunk, a kevés számú osztrák játékos pedig a biztonságos Styria régióban kezdte meg az ország építését. Az olaszok később vissza adták a területeket, a PEACE tag Ausztria pedig rengeteg segítséget nyújtott a magyar kormányoknak akár ha áthaladást kértünk, vagy pedig a szövetségi rendszert kihasználva olcsó háborúkat kellett nyitni. Ausztriában létrejött egy önálló közösség, mely főként idősebb PEACE játékosok alkottak mindenféle országból. Ausztria kérvényezte Burgenland visszaadását, mely aztán elvezetett az azóta is sokat emlegetett burgenlandi konfliktushoz. Az eset után Ausztria a teljes semlegességet választotta és nem is történik ott már hónapok óta semmi.


Belgium

A kevés belga játékos még a régi időkben az angolokkal való egyesülést választotta. A French Toast utójátékában a PEACE csapatok felszabadították Belgiumot. Ekkor egy rövid ideig fenn állt a belga állam, azonban a spanyolok TO (take over, ellenséges célú politikai hatalomátvétel) kísérletét megelőzendő a belgák csatlakoztak Hollandiához, így a független belga állam ismét megszűnt és most a United Netherlends része lett. Később az EDEN csapatok, főként románok felszabadították Belgiumot és átvették a politikai hatalmat. Anglia ezek után ismét lerohanta a felszabadult belga területeket, melyeket aztán Spanyolország foglalt el tőlük a jelenleg is tartó Franciaország elleni hadjárat alatt. A spanyolok nemrégiben felszabadították az általuk elfoglalt régiókat így most újraindul a verseny a politikai hatalomért.


Bolívia

Az országot a születése után kifosztották a lengyelek. Igazán benépesülnie soha sem sikerült. Argentína és Chile megpróbálta ugyan elfoglalni az országot 2009 nyarán, a terv azonban meghiúsult, a nemzetközi felháborodás miatt. Bolívia azóta is szépen csendben elvan. Tekintve az ország IRL gazdasági állapotát és fejlettségét, nem hiszem, hogy valaha is jelentős szerepe lesz a játékban.


Bosznia és Hercegovina

Az EDEN tagja, főként horvátok lakják, sok vizet eddig nem zavartak és vélhetően nem is fognak földrajzi elhelyezkedésük miatt. A szerbek változó sikerességgel lényegében folyamatosan próbálják átvenni a politikai hatalmat, a horvátok lassú hanyatlása miatt azt gondolom, ez előbb utóbb sikerülni is fog nekik.


Brazília

A PHOENIX és a megboldogult PEACE aktív tagja, több erős játékosuk is komoly szerepet játszott a korábbi csatákban. Az ország nyersanyagokban gazdag, mégsem tudtak azonban vezető gazdasági hatalommá válni, folyamatosan próbálnak bébibúmot összehozni. Brazília a dél-amerikai térség legerősebb országa, TO veszély miatt megszállva tartják Venezuela egy részét. 2009 decemberben a dél-afrikai pozíciójukat felhasználva támadást indítottak Ausztrália ellen, a támadás azonban néhány hét alatt kifulladt.


Bulgária

Még a béta alatt a románok TO-zni próbálták az országot. Akkoriban a szavazásra csak az volt jogosult, aki már 10 napja az országban tartózkodott. Az erep legendárium szerint ekkor terjedt el a románok körében a később játék szerte elhíresült „matza” jelenség. A matza, mint macska arra a közismert labdajátékra utal, mely során egy macska próbálja elkapni a labdát a többiektől és a Bulgáriában unatkozó románok virtuálisan ezzel múlatták az időt A TO egyébként nem sikerült, mert a román Kongresszus egyik tagja figyelmeztette a bolgárokat. Bulgária három háborút vívott és bár határosak Romániával, egyiket sem kedvenceink ellen. Még a béta alatt csatáztak Törökországgal, később pedig szerb kérésre elfoglalták a horvát invázió után megmaradt két szerb régiót, hogy megszüntessék az aktivált horvát MPP-kkel terhelt szerb – horvát hadiállapotot. 2009 decemberében a románok ismét megtámadták Bulgáriát, de teljesen felszámolniuk nem sikerült. A román offenzíva megakadt Törökország ellen, ezután segítették a Románia elleni hadjáratunkat, majd úgy döntöttek, hogy ideiglenesen eltüntetik az országot és ezzel a román - bolgár háborút. Az ország fele román kézen maradt, többek közt a főváros Sofia is. A megszállás alatt nagyon sok bolgár regisztrált ide, ezért nagyon fontos a régió mihamarabbi felszabadítása.


Kanada

A játék első háborúja az USA és Kanada közt tört ki, később másik négy ország mellett részese volt Franciaország inváziójának, elég gyenge eredménnyel. Meglehetősen eseménytelen ország volt, amíg a PEACE bele nem kezdett az észak-amerikai hadjáratba. Kanada aktiválta Franciaország szövetségeit a French Toast alatt, a PEACE pedig ezt kihasználva Nova Scotiánál át is törte a védelmet. Az offenzíva során Kanada megszűnt olyan epikus csatákban mint az ontarioi. Területátadások révén Magyarország több kanadai régiót birtokolt, mint a legendás Százkacsavan, Manitoba és Nunavut. A régiókat ősszel az USA visszafoglalta és visszaadta Kanadának. Ezek után Kanada ismét visszatért a csendes jelentéktelenség állapotába.

 

 

Chile

 A chileiek főként Argentínában éltek, majd az ország implementálásával haza költöztek és csendben elvannak maguknak. Néhányszor megkísérelték TO-zni az országot, de komolyan senki sem gondolta. Tekintve az ország izolált földrajzi elhelyezését, ideális helyszíne volt a PEACE hadijátékoknak, melyet Argentínával közösen szerveznek. Argentínával megpróbálták elfoglalni Bolíviát, ami meghiúsult.


Üdvözlettel,


Feherlo



 

Címkék: ismerteto erepublik orszag

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublik.blog.hu/api/trackback/id/tr11700281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása