Induló cégek támogatása, adóváltozások

2009.02.20. 19:54 Feherlo

Az elmúlt heti baby-boom pozitív hatásai az ország jövőjére nézve vitathatatlanok, ugyanakkor egészen idáig szinte teljes egészében az állam viselte az újoncok foglalkoztatásának és fejlődésének terheit. Az állami tréningcégek jelen pillanatban is majd' 2000 indexbébinek adnak munkát. Ez az állapot nyilván nem tartható fent, mert az az államkassza kiürüléséhez vezetne.

A megoldás két módon lehetséges. Egyrészt az állami kiadások csökkentése, ami új magáncégek indulását jelenti, akik tovább foglalkoztatják az újoncainkat; illetve az állam bevételeinek növelése, melynek módja az adóemelés.

A mai nappal létrehozunk egy 100 Gold-os alapot, mely az új cégek indulását támogatja. Az eMNB 20 cég indulását szeretné elősegíteni. Az új cégek vagy 5 Gold, vagy 250 HUF vissza nem térítendő támogatást kapnak. Az eMNB 10 hazai Manufacturing (elsősorban Gift, Moving) illetve 10 külföldi nyersanyag cég (Diamond, Oil, Iron) indulását kívánja elősegíteni, melyek a hazai feldolgozó ipart látják el nyersanyaggal. Amennyiben a cégvezető rendelkezik a cég indításhoz szükséges összeggel az eMNB a fent említett összeggel támogatja az indulását.

A jelentkezők az eMNB postafiókjára küldhetik pályázatukat. A pályázatban szerepelnie kell a céget létrehozni szándékozó Organization linkjének, rajta az induláshoz szükséges Gold mennyiséggel, illetve rövid összefoglalóval az elképzelésekről. A program a keret kimerüléséig tart, alakulásáról folyamatos tájékoztatást adunk.

Indexbébik akik céget akartok, biztos felteszitek a kérdést, hogyan lehet ennyi Goldotok ami elég a cégalapításhoz és nem akartok Goldot venni. Meghívó, meghívó, meghívó. :) Akit te hívtál meg és eléri a 6-os szintet, kapsz utána 5 Goldot!

Az állami bevételek növelése érdekében növeljük az adókat. Jelen pillanatban a Food, Gift, Moving és Weapon ipar Income Tax-a 5% az ÁFÁ-ja (VAT) pedig 9%, az összes adóteher így 14%. Az össz adóterhelést 20%-ra emeljük, az Income Tax 8%, a VAT 12% lesz. Ez némi áremelkedést fog eredményezni ugyan, de ezt hamarosan ki fogja egyensúlyozni a piaci verseny illetve az a termelékenység növekedés, melyet a mostani tréning harccal értünk el.


Üdvözlettel,

Feherlo
Belügyminiszter

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublik.blog.hu/api/trackback/id/tr59955439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

d.v.d 2009.11.11. 17:14:10

Szóba került itt a cégalapítás. Én most csináltam a cégem, olcsó és gyors volt,azonnal megcsinálták, rugalmasak voltak, szóval legalább itt nem volt a szokásos bürokratizmus + adtak egy számlázóprogramot is ingyen. Ha bármire kíváncsiak vagytok még, sok infót találtok erről a www.ceget.hu weboldalon.

süti beállítások módosítása