Hadügy - Március 6.: Magyarország - Romána 1:1 (beszámoló az utóbbi napokról)

2009.03.06. 22:27 sanya18

Üdvözlök mindenkit!

Ez egy beszámoló az utóbbi napok (tán egy hét) történéseiről, hogy jobban átláthassa mindenki mi, miért történt. Lehet, hogy nem lesz mindenben pontos már, nagyon fáradt vagyok az elmúlt napok folyamatosan munkájától, a stressztől. Elnézést kérek, ha valahol nem a valóságnak teljesen megfelelően emlékszem vissza valamire.
 
Nagyjából egy hete kezdődött el egy lehetséges Románia elleni TO szervezése. Elejétől fogva komoly munka zajlott, az akció fedőneve Iráni ANTI-TO lett és fokozatosan egyre több ember lett belevonva. Az utolsó előtti napokban már privát körlevélben próbáltunk minél embert bevonni és a kormány minden szervezett egysége már fel volt készítve repjeggyel is több száz fős nagyságrendben. Egységkormány alakul némi belpolitikai csatározás és alkudozás után, ennek célja, hogy nálunk egyetlen elnökjelölt legyen csak, ezzel csökkentve egy magyarországi TO esélyt és az itthon leadandó szavazatok számát.

Románia közben mindenre felkészült, kiutalta minden pénzét az államkasszából, majd elindított egy RW-t Ukrajnában. Ez az RW két dologra is jó volt, egy részt egy esetleg sikeres TO esetén, mi "csak" az országot tudtuk volna visszaszerezni, nem bírtunk volna továbbgyalogolni az ukrán területeken. Ők azonban nem elsősorban ezért csinálták. A tervük az volt, hogy Ukrajnát felszabadítják, majd a későbbi napokban hadat üzennek vele saját maguknak és átadják összes általuk birtokolt magyar régiót a frissiben megalakult Ukrajnának. Ezzel jó hosszú időre megakadályozták volna, hogy blokkolni tudjuk az ő támadásaikat. Létfontosságú lett tehát, hogy miután Ukrajna megalakult ne a románok szerezzék meg az irányítást felette.

Ugorjunk helyszínt: West Siberia - Xinjiang. Indonézia néz farkasszemet Romániával. West Siberia Románia egyik legértékesebb területe, négy HIGH nyersanyag van rajta. Románia, hogy elhárítsa a folyamatos Indonéz veszélyt, elhatározza, hogy hadat üzen Indonéziának. A hadüzenet megszavazása 24 óráig tart. A hadüzenet létrejötte után 24 órán át, csak a hadat üzenő fél támadhat, a másik nem. Indonézia megkér minket, hogy blokkoljuk a románokat a hadüzenet lejártáig. Megtesszük, csatát indítunk Pécs és Szeged ellen, titkon remélve, hogy Románia esetleg Retreat gombot választja azért, hogy megtámadhassa Indonézeket.

Ez már a szavazás napja. Románok hagyják, hogy ezek a csaták végigmenjenek, mi nem erőlködünk rajtuk hisz most még nincs esély. India megtámadja román kérésre Indonéziát, ezzel ők az Indonézeket blokkolják. Így Indonézia továbbra sem tud támadni, de ők sem akarnak Retreat-elni még, hisz India bármikor új támadást indíthat újra blokkolva őket. Megkérnek minket, még egyszer indítsunk támadást, ezúttal csak Szegedet támadjuk meg újra. (Itt egy kis mellékzönge, németek újra tanúbizonyságot téve róla, hogy csak a maguk érdekeit nézik, kikövetelik, hogy indítsuk el a Burgenlandi RW-t, a szerződés szerint, pedig nekünk ez most nagyon nem jön jól.) A hadsereget és az elit hadtestet a délután indított szegedi harcra vezényeltem, de még csak Q1-es fegyverekkel. Ezzel az elképzelés az volt, hogy ha szinten tudjuk tartani a falat, másnap mikor Indonézia megszabadul az Indiai zavaró tényezőtől ők is támadást indítanak, akkor talán lesz esélyünk Szeged megszerzésére.

Napközben folyamatosan figyeljük a szavazás állását, szervezkedünk, újabb és újabb jegyeket küldünk szét. Este chaten (400 fő online!) egy extra eligazítást tartunk azoknak akik addig kimaradtak mindenből (se egyik szervezethez sem tartoznak, se nem kaptak értesítést a titkos üzenetből sem munkaadójukon keresztül). Rengeteg jegyet osztunk ki egy, másfél óra alatt. Mindenkinek még azt mondjuk román TO, de közben már számolgatjuk lesz-e rá esély és tudjuk, hogy máshol is muszáj győzelmet szerezni a választáson.

Egyik helyszín: Ukrajna. Ezt már leírtam fentebb miért, egyszerűen nem hagyhatjuk, hogy román kézre kerüljön.
Második helyszín: India. Indiában indonézek kezdtek TO kísérletbe, ez azért volt szükséges, hogy választás után India percek alatt eltüntethető legyen a térképről és ne tudják többé Indonéziát blokkolni.
Emellett még számtalan felkérést kapunk különböző országokból, barátoktól, hogy segítsük a vote-olást náluk is.

Sok ember reggelre volt berendelve szavazni. Korán keltem (korábban, mint szoktam), 7 órakor én voltam az első kormánytag a chaten. Felmértem a helyzetet és azonnal elkezdtem Ukrajnába és Indiába irányítani az embereket. Hamarosan befutottak a többiek is, mindenki egyetértett döntésemmel. Ukrajnába végül több száz embert kellett még utaztatni, mint kiderült... Nem tudtuk románoknak mennyi szavazat tartaléka van, 2 órán keresztül egy perc megállás nélkül irányítottuk a szavazatokat, UKRAJNA, INDIA, TÖRÖKORSZÁG, IRÁN, FRANCIAORSZÁG és még tán máshova is amiről nem tudok. Természetesen a legtöbbet Ukrajnába és Indiába, ez a kettő volt nekünk a legfontosabb. Az utolsó percek nagyon izgalmasak voltak és végül siker! Mindenhol ahol akartuk mi nyertük a választást.

Magyarország - Románia 1:0!

A választás vége előtt ráadásul Indonézia visszavonult indiai harcból és megtámadta West Siberiat, hamarabb mint gondoltuk. Azonnal mi is kiadtuk a parancsot, teljes erővel Szeged ellen. 9 és 11:30 között 65 ezerről majdnem nullára bontottuk le a falat! Ekkor egy másfél órás szerverleállás következett. Utána folytattuk, úgy döntöttünk, hogy -20ezer környékére legalább levisszük, hátha Románoknak innen nem lesz kedve visszahozni úgy, hogy közben még harcolnak indonézekkel is. A lakosság is dolgozott közben, nem hogy a -20ezret, hanem a -30ezret is elérte a fal. Sok pénzt és fegyvert elköltöttünk rá a jelen levő legjobb sebzésű katonáinkat dolgoztatva, hogy elérjük ezt a szintet végül.

Több elit tag készenlétben állt még a későbbiekre, hogy amennyiben a románok elkezdik visszaépíteni azonnal tudjunk mi is válaszolni rá. Egyszer csak beindult a román henger. Elképedve néztük, hogy -30ezerről 15 perc alatt +25ezerre növelték a falat. Itt megálltak. Mi mozgósítottuk utolsó tartalékaink is, próbáltunk minél több külföldi segítséget is hívni, de már nem sikerült mínuszba se visszavinni. Közeledett a csata vége, a remélt külföldi segítség csak nem jött, illetve olyan kis számban, hogy az nem volt elégséges. A románok plusszban tartották a falat, 7000-ig tudtuk levinni. Ahogy közeledett a csata vége fokozatosan növelték a nyomást rajtunk, végül teljes erővel beindultak, utolsó percekre hiába futott be még több külföldi tank is, Románia tankjai elképesztő hatékonysággal bombázták vissza egységeink az állásaink mögé, kisöpörtek minket Szegedről, itt már nem volt esélyünk. Gyakorlatilag a teljes román hadsereg ott hagyta a szibériai harcteret és ellenünk vetette be magát.

Magyarország - Románia 1:1.

A nagy világ politikájának megítélése nem ezen cikk feladata, így most nem térek ki szövetségeseink felett történő ítélkezésre...

Én inkább hatalmas köszönetet szeretnék mondani:
- Az elit hadtest tagjainak! Mind a szavazásokban, mind a harcokban való hatékony közreműködésért, fokozatosan egyre profibbak leszünk.
- A hadsereg tagjainak és vezetőinek: odaadó munkájukért, hihetetlen lelkesedésükért és töretlen kitartásukért. Mind a szavazásban, mind a harcokban nagy segítséget jelentett, hogy ez a hadsereg már ilyen szervezetten működik.
- A magyar lakosságnak: azért, hogy mellénk álltak többségében és mindenben segíteni próbálták munkákat, hogy oda utaztak szavazni ahova mondtuk, hogy felkeltek reggel csak ezért, hogy pénzt adományoztak a tankjainknak és a hadügyminisztériumnak kérés nélkül is.

Nem sikerült minden amit akartunk, nem sikerült a nagy álom, egy harctéri győzelem Románia ellen.

Megmutattuk viszont, hogy már számolni kell velünk! Borsot törtünk legnagyobb ellenfelünk orra alá, nem is keveset, hadseregüket is nagy erőfeszítésre késztettük, az, hogy így elsöpörtek minket sok-sok goldjukba került. Hogy ezt elköltötték ránk mutatja legjobban mennyire fájó volt nekik az, hogy nem engedtük terveiket megvalósulni, úgy ahogy ők akarták. Végrehajtottuk a játék történetének tán legtöbb szavazatát megmozgató akciót és eddigi legtöbb saját sebzést felmutató csatánk is minden bizonnyal ez volt.

eMagyarország, köszönöm, köszönjük!

Most itt az ideje új harcokra készülni, készleteinket ismételten feltölteni. Napról-napra erősebbek leszünk, mindenben!

Kampec, hadügyminiszter

http://www.erepublik.com/en/article/had-gy-m-rcius-6-magyarorsz-g-rom-na-1-1-besz-mol-az-ut-bbi-napokr-l--748320/1/20

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublik.blog.hu/api/trackback/id/tr78986352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

queenga 2009.11.11. 19:40:47

Helótok szevatok!

Na, ban ment a karimnak, folyamodtam appealért, de nem hiszek benne (már volt rá példa, hogy teljesen ártatlanul törölték egy orgom: rendeltem 5 aranyat smsben, 20at küldtek, megy 2 perc múlva egy levelet, hogy amiért bugot használtam, töröltek. Ezvan.)
Szóval: ha van valaki, aki megunta a klassz karakterét - főleg, ha anyagi javakkal is rendelkezik - szóljon nekem bátran; az anyagiakat majd prvátban megbeszéljük.
Nem akarom előlről kezdeni:(

Minél gyorsabb a válasz, annál boldogabb vagyok, mert már játszanék

süti beállítások módosítása