Hadügyi visszatekintés az elmúlt hetekre

2010.01.17. 19:32 Feherlo

December 29-én reggel 08:45-kor a magyar és szövetséges csapatok összehangolt csapást mértek a román védelemre a kőrösvidéki régióban. A meglepetésszerű támadás teljesen váratlanul érte a román hadvezetést, noha a háború lehetősége már hetek óta a levegőben volt. Ez az esemény aztán az egész világra kiterjedő új konfliktust eredményezett. Románia szövetségesei ugyanis nem a magyarok elleni háborúba csatlakoztak be, hanem saját maguk is támadásokat intéztek semleges, vagy Magyarországgal szövetséges államok ellen.

Horvátország teljes frontos letámadást kezdeményezett Szlovéniában, Spanyolország a francia határvidéket vette ostrom alá, Lengyelország tovább nyomult előre Németországban, Görögország és Izrael pedig Törökországot kötötte le. Az USA pedig a megszállás alatt álló kínai területek "felszabadításában" volt érdekelt. A román front estére teljesen összeomlott, másnap reggelre Kőrösvidék magyar fennhatóság alá került.

 

Egy nap pihenő után, a magyar hadsereg folytatta előrenyomulását Erdély felé. A románok ezúttal már számítottak a támadásra és nem sikerült rögtön a csata elején áttörést elérni, de nap közben sorra semmisültek meg a román védelmi állások. Este egy ellentámadással ugyan hátrébb szorították egységeinket, hajnalban azonban a baráti török, brazil és iráni tank hadosztályok felmorzsolták a kifáradt román katonák ellenállását, előkészítve a végső csapást. Reggel a román tank hadsereg még egy utolsó kétségbe esett rohamot indított. A magyar hadvezetés engedte az ellentámadást kifutni, majd a megfelelő időpontban indított magyar tankok megpecsételték a sorsukat. 2010 első napját Erdély elfoglalásával ünnepeltük.

A többi fronton a helyzet koránt sem volt ilyen rózsás, elesett Szlovénia, a semleges Franciaország elveszítette Párizst Spanyolországgal szemben, Németország pedig fokozatosan szorult hátra az egyre növekvő lengyel nyomás alatt. Egyedül Törökországnak sikerült válaszcsapást mérnie Görögországra, több régiót elfoglaltak és megszállták Izraelt is, Szerbia pedig taktikai húzásokkal állásokat épített ki Ázsiában, Pakisztán területén.
A magyar csapatok továbbra is támadás alatt tartották Romániát, könyörgésük azonban immáron meghallgatásra talált szövetségeseik körében. Az USA és Kína összehangolt támadást intézett hajnalban a Mandzsúriában lévő magyar gyarmat Heilongjonag (aka HelloKitty) ellen. A nyersanyagban gazdag régió esszenciális fontosságú a magyar gazdaság számára, megvédése minden helyzetben azonnal a legfontosabb prioritássá lép elő.

 

Az amerikaiak reggelre komoly károkat okoztak a védelemben, estére azonban az egész napos megfeszített munka és harc eredményeként sikerült biztosítanunk ezt a frontot. Világossá vált, hogy a kínai támadás lesz a harcok fő csapás iránya a végjátékban. Amennyire csak tudtuk, emeltük a védelmi készültséget, biztonságos szintet azonban nem sikerült elérni, mivel a román, horvát és spanyol erők folyamatos tűz alatt tartották a vonalainkat. A hajnalban kibontakozó tankcsata így páratlanul izgalmasnak ígérkezett. A kínai fronton felvonuló amerikai csapatok folyamatosan bombázták állásainkat, majd heves nehéz tűz párbaj következett. A szövetséges indonéz, orosz, szerb és brazil páncélosok segítségével tartottuk magunkat, nem sokkal a vége előtt azonban kifogytak a tárak az amerikai csapatok behatoltak a védelmi állásaink közé. Szerencsére őket is csak a kezdeti lendület sodorta be, hamarosan kifulladtak és kegyetlen kézitusában végül kivertük őket a számunkra oly fontos régióból.


A magyar elit kommandó egy vakmerő akció során másnap utat nyitott Belső-Mongólia felé, ahonnan szintén vérző orral küldtük haza az amerikai bakákat. Heilongjiang védelméért fel kellett adnunk a Romániában megszállt terülteket és szövetségeseink is komoly veszteségeket szenvedtek az európai fronton. Németországot teljesen felszámolták a lengyel erők, Franciaország léte pedig csak hajszálon függ, mindennapos macska-egér játékra kényszerülnek a megállíthatatlannak tűnő spanyol armada ellen, az ellentámadásban lendületet kapó románok pedig megszállták Bulgária nagy részét.

 

Jelenleg a harcok intenzitása csökken, vihar előtti csend üli meg a csatamezőket. A pletykák szerint az USA, Spanyolország és Lengyelország Anglia megszállására készül. Más információk szerint mindez csak Magyarország lerohanása után következne be, amíg mi védjük Angliát addig az ellenséges csapatok előrenyomulása meglehetősen nehézkes lenne. Fel kell készülnünk hát egy összehangolt támadásra Magyarország ellen is, mely Románia, Horvátország, Szlovákia felől érkezhet Európában és az USA részéről az ázsiai gyarmatinkon.

 

 

Hogy mit hoz a jövő az még kérdéses, de hogy nem fogunk unatkozni az teljesen biztos.



 

Címkék: harc erepublik

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublik.blog.hu/api/trackback/id/tr921680183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása