Egyszer fent, egyszer lent...

2010.01.11. 19:08 sanya18

Budapest, Románia – Erdély, Magyarország
Moszkva, Románia – Heilongjiang, Magyarország
Karnataka, USA – Brandenburg, Magyarország
Párizs, Spanyolország – Urál, Magyarország

Egyszer elfoglaljuk a fél világot, máskor meg elveszítjük az ország felét. Egyszer diadalmasan átgázolunk az USÁn, Kanadán és fél Ázsián – másszor meg visszavonulunk Erdélyből, hogy megvédjük Heilongjiangot, mindannyiunk szeretett Helókittyjét. Egyszer puccsoljuk Horvátországot, másszor megvédjük Indonéziát a román politikai hatalomátvételtől. Egyszer romba döntjük a lengyel pénzpiacot, másszor meg kapkodva védjük a forintot a spekulánsoktól. Egyszer késhegyig menő harcot vívunk a választási kampányban – másszor vállvetve harcolunk, pártokkal, ideológiákkal mit sem törődve, együtt, a harcmezőn, a hazáért.

Játszunk.



Azt játsszuk, hogy katonák vagyunk, sőt hősök; hogy politikusok, sőt államelnökök; hogy tőzsdézünk, sőt mágnások vagyunk; hogy diplomaták vagyunk, és a szavunkra átállnak országok az egyik szövetségből a másikba… mitikus nevek alatt futnak a szövetségek, Atlantisz, PEACE, Főnix, Éden… a valóság országai, kötődései, kapcsolatai kísértenek, és mégis, mégis… ez más. Itt barátaink a szerbek és ellenségeink a lengyelek – Kínában vasat bányászunk, és az USÁ-tól védjük meg ami a miénk. Pár kattintás a böngészőben, egy-két chatablak, egy térkép, egy fórum – és amint lezöttyenünk a számítógép elé, kilépünk a munkahely, a gazdasági válság, a politika taposómalmából, belépünk az eRepublikra… és boldogan oldjuk meg ott a problémákat, vívjuk meg a háborúinkat, győzünk és örülünk; vesztünk és bánkódunk; hecceljük a sosem látott külföldieket a sajtóban és a chateken, ügyeskedünk és politizálunk.

Végülis csak azt csináljuk, amit a valóságban is – mégis mennyire más ez itt! Nem csak azért, mert hol az ország létéért kell küzdeni, hol meg világbirodalom vagyunk. Nem elsősorban ez húz oda minket nap mint nap a képernyők elé. Hanem a közösség, az emberek, a barátok és ellenfelek. Akikkel néha veszekedünk – főleg választások idején – néha együtt ujjongunk, mert legyőztük az USÁ-t vagy elfoglaltuk Erdélyt, néha meg összejövünk egy igazi találkozóra egy pesti vagy szegedi kiskocsmában – akik végérvényesen részesei lettek az életünknek ezen a nagyszerű és sokszor oly igazinak tűnő szerepjátékon keresztül.

Mert az eRepublik ez. A szerepek, a lehetőségek játéka. Az új világ, ahol megváltoztathatod a történelmet, ahol TE is lehetsz az, akin valahol, valamikor egy ország sorsa áll vagy bukik. Itt nem számít ki vagy a valóságban. Itt az számít, hogy ki tudsz lenni ebben az Új Világban. Ha regisztrálsz, ha átlépsz a kezdeti nehézségeken, ha mersz, teszel érte és részese leszel – akkor lesz egy új világod neked is. Az igazi mellett. Ahol, amikor győzöl az ellenfél gratulál hozzá; ahol lehetsz az, aki vagy vagy annál sokkal több is akár…

Gyere… és kikapcsolódásként legyél valaki más az eRepublikon!

Ha a fentiek alapján kedvet érzel ahhoz, hogy egy nagy csapat része légy, ne tétovázz, játssz velünk Te is!

· 1 trackback Címkék: toborzás babyboom erepublik

A bejegyzés trackback címe:

https://erepublik.blog.hu/api/trackback/id/tr941664257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cyberszékely 2010.01.13. 13:54:31

Kaptam egy körlevelet. Kedves Barátaink! Segítsünk egy kicsit a székelyeknek, hogy autonómia-törekvésükkel összhangban lehessen saját főtartománynevük, mint ahogyan minden országnak is van. A magyar honlapok ".hu"-ra végződnek, a székely h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása